OUR BRANDS

De Chêne Bleu wijngaard is te vinden op een prachtige plek in de bergen van de Dentelles de Montmirail in de Provence. De plek is al adembenemend, mede te danken aan het prachtige landhuis, maar ook de wijnen zijn van een fantastische kwaliteit. Het wijnhuis streeft naar uitzonderlijke, onderscheidende wijnen die geproduceerd zijn met veel respect. 

Bekijk het assortiment van Chêne Bleu

Op het noordelijke deel van Santorini is de pittoreske wijngaard van het wijnhuis Domaine Sigalas te vinden. Opgericht in 1991 en onder het kritische oog van Paris Sigalas inmiddels uitgegroeid tot een van de beste wijnhuizen van Griekenland. Door de investeringen en modernisering hebben zij tegenwoordig een grotere productiecapaciteit wat ervoor zorgt dat meer van ons kunnen genieten van de kwaliteitswijnen met smaken van lokale van het vulkaaneiland Santorini.

Bekijk het assortiment van Domaine Sigalas

Zeg je Langhe, dan gaat het hart van menig wijnliefhebber sneller kloppen. Het gebied werd wereldberoemd door onder andere de Barolo. Midden in de heuvels van La Morra ligt de oude boerderij van wijnhuis Dosio. Met respect voor de natuur en heel veel aandacht verbouwt oenoloog Marco Dotta daar ‘zijn’ druiven. Want volgens hem krijg je alleen met de beste druiven de beste wijnen. Daar kunnen we hem alleen maar gelijk in geven.

Bekijk het assortiment van Dosio

Al drie generaties lang werkt het huis Hervé Mathelin aan karakterwijnen die de afkomst typeren. Dit prachtige wijnhuis is gelegen in Troissy. In het hart van de Marnevallei. Deze vallei kenmerkt zich door de uitgestrekte wijnvelden en de groene natuur. Dit verklaart dan ook dat eigenaar Nicolas Mathelin een echte natuurliefhebber is. Hij verzorgt en teelt het hele jaar door zijn wijnstokken om de drie druivensoorten, Pinot Meunier, Pinot Noir en Chardonnay, de beste omstandigheden te geven. Met respect voor de natuur. Van het persen van de eerste gisting, het zoeten tot het etiketteren en verzenden. Nicolas en zijn vrouw Janique doen dit iedere dag met veel passie. En dat is te proeven in de wijnen.

Bekijk het assortiment van Hervé Mathelin

Aldo Maria ‘Graaf’ Brachetti-Peretti verwierf het kasteelachtige complex Il Pollenza in de jaren zeventig. Zijn familie is sinds de jaren dertig actief in de olie- en energiesector. Na de overname van Il Pollenza zijn grote investeringen gedaan in de wijnbouw. Sinds dat moment is alleen het beste goed genoeg. Conte Brachetti werd bijgestaan door Giacomo Tachis: de Italiaanse wijnlegende die verantwoordelijk was voor de SuperTuscan wijnen zoals Sassicaia, Solaia en Tignanello. Vandaag de dag is Carlo Ferrini de vinoloog en is Valerio Barbieri verantwoordelijk voor de wijnbouw. Een gouden duo dus!

Bekijk het assortiment van Il Pollenza

Heuvelachtige velden vol met wijnranken. Dit typisch Italiaanse landschap is de thuisbasis van het ambitieuze wijnhuis Canoso. In 1876 streek de familie neer in het gebied rondom Verona. Sindsdien hebben ze zich opgewerkt tot hét wijnhuis van de regio. Hun filosofie ‘wijn is als poëzie voor de grond’ verwijst niet alleen naar het vulkanische verleden van de Soave-regio. Het is vooral een knipoog naar hun werkwijze. Alleen met respect voor de natuur én mensen bereik je het beste resultaat. En dat proef je!

Bekijk het assortiment van Canoso

Het landgoed van Tenuta Buon Tempo is alsof je een sprookje binnenwandelt. Wijnranken, olijfbomen, bossen en onderaan het terrein de rivier Orcia. Het is een tafereel zoals je dat alleen in Italië aantreft. Het wijnhuis maakt optimaal gebruik van deze unieke ligging. Onder leiding van Alberto Machetti timmeren zijn team en hij sinds een paar jaar succesvol aan de weg.

Bekijk het assortiment van Tenuta Buon Tempo

In het noordoosten van Italië smelten traditie en technologie samen. 

Generaties lang volgde deze familie hun passie voor het wonder van de natuur met zijn genereuze landen. Wijn gemaakt met liefde en voor liefde. En dat proef je terug in alle 250.000 flessen die jaarlijks uit de kelders van Vignedileo komen.

Bekijk het assortiment van Vignedileo

De passie van het wijnhuis Catina Velenosi komt voort uit de passie van het creëren van de perfecte oogst, het produceren van wijn en de ontdekkingstocht naar de geuren en smaken die een een druif en dus de wijn kan ontwikkelen. Opgericht in 1984 met het doel om harmonie te bereiken tussen smaak en kleur. Dit doel is behaald door de combinatie van ambachtelijke traditie en moderne technologie waardoor het wijnhuis Catina Velenosi smaakvolle wijnen produceert met nationale en internationale variëteiten, waarbij de natuur centraal staat. Je krijgt echt de natuur als het ware in je glas gegoten.  

Bekijk het assortiment van Velenosivini

Het wijnhuis Fattoria Nicodemi bevindt zich in Notaresco. Het hart van het Colline Teramane gebied. Het heuvelachtige landgoed van 38 hectare wordt voor ruim 30 hectare bezit door alle wijnstokken. Het land ligt op ongeveer 300 meter hoogte en op 10 kilometer van de Adriatische zee. Doordat de wijnstokken geplant zijn op rijke klei- en kalkbodems krijgen de wijnen een bijzonder karakter. Precies dat karakter waar de wijnmakers bij Fattoria Nicodemi naar op zoek zijn.

Bekijk het assortiment van Nicodemi

De familie Cabutto is al sinds 1920 eigenaar van het prachtige stuk land in Barolo. De wijnen die zij produceren doet het stadje eer aan want ook de wijn draagt de naam Barolo. Met meer dan 20 hectare wijnstokken gelegen op de beste plekken van de Langhe produceert deze familie wijnen van druiven uit verschillende heuvels en exposities met ieder een unieke eigen smaak. Al vanaf het begin verzorgt de familie het hele productieproces. Van het verzamelen van de druiven tot het rijpen van de wijn in de grote vaten. Alle aandacht gaat naar het produceren van uitstekende wijnen met de kenmerkende smaken van dit gebied.

Bekijk het assortiment van Cabutto

In de Italiaanse provincie Zuid-Tirol is wijnhuis Peter Sölva te vinden. Een van de oudste bedrijven in de wijnindustrie in Caldero. De geschiedenis van dit wijnhuis gaat jaren terug, want in 1731 verbouwde deze familie al wijnen, produceerde ze wijnen en verkochten ze deze. Na het winnen van vele prijzen probeert de familie nog steeds iedere dag te streven naar de allerbeste wijnen onder de namen Amistar en en Desilva.

Bekijk het assortiment van Sölva

Luca Attansio is gelegen in het prachtige gebied tussen Sava en Manduria. In de hak van de welbekende Italiaanse laars, de Alto Salento. Een omgeving waarin het even lijkt of je op een onbewoond eiland leeft, maar dan wel met die fantastische Italiaanse cultuur. Van het planten van de druif tot het bottelen van de fles. De wijnexperts van dit wijnhuis houden alles nauw in de gaten wat resulteert in prachtige wijnen van verrassende smaakcombinaties en hoge kwaliteit.

Bekijk het assortiment van Luca Attansio

Smaakvol, biologisch en van adel. Dat zijn de wijnen van het Siciliaanse wijnhuis Spadafora. Eeuwen geleden was de adellijke familie Spadafora al trotse eigenaar van deze familienaam en de prachtige stukken grond. Sinds 30 jaar zijn ze niet alleen trots op hun familie, maar ook op hun fantastische druiven. Samen met zijn dochter Claudia leidt Francesco Spadafora nu dit wijnhuis en produceren zij dagelijkse smaakvolle, rijke wijnen.

Bekijk het assortiment van Spadafora

Vigneti di Ettore is een wijnhuis vol Italiaanse tradities. Samen met zijn kleinzoon Gabriele maakt Ettore Righetti smaakvolle wijnen waar je het Italiaanse temperament in terug proeft. Gelegen in het prachtige Valpolicella, vlakbij Verona Italië. Een prachtige groene omgeving met uitgestrekte wijngaarden. Hét Italiaanse sprookje wordt werkelijkheid op de wijngaarden van dit mooie wijnhuis. 

Bekijk het assortiment van Vigneti di Ettore

Honderdvijfenzestig jaar geschiedenis, vijfentwintig boerderijen op het nationale grondgebied, dertienduizend hectare bebouwd waarvan negen honderd hectare wijngaarden. Het wijnhuis Genagricola kun je dus echt een grote speler noemen. Vooral met de kennis dat zij meer dan vier miljoen overheerlijke flessen wijn per jaar produceren. En dat allemaal op hun prachtige landgoederen verspreid door heel Italië.

Bekijk het assortiment van Genagricola

Het landgoed werd gesticht in de jaren zestig. In het hart van de Lison Pramaggiore DOC-regio waren de kleigronden van dit gebied sinds de Romeinse tijd gewijd aan wijnbouw. Sinds de allereerste druivenoogst is Tenuta Sant’Anna hierin een actieve pionier. In een tijd dat wijn over het algemeen dagelijks werd geconsumeerd, gaf Tenuta Sant’Anna het meer betekenis, produceerde de wijnen van afzonderlijke wijnstokrassen en verhoogde de kenmerken van elke druif, wat nieuwe horizonten opende voor wijnliefhebbers. Zo hielp dit wijnhuis een wereldwijd imago voor Italiaans te creëren wijn.

Bekijk het assortiment van Tenuta Sant ‘Anna

De perfecte mix tussen een eeuwenoude wijncultuur en een moderne drinkstijl: dat is het doel van wijnhuis Borgo Magreda, samengevat in het ontwerp van de flessen. Van de druiven uit de Friuli-traditie komen moderne interpretaties van de grote klassiekers uit de regio. Gemaakt met de zorg en toewijding van vakmensen.

Bekijk het assortiment van Borgo Magredo

De wijnmakerij is gelegen op de top van een heuvel, omgeven door dertig hectare eigen wijngaarden, waar de druiven worden gebruikt om eigen wijnen te maken. Tegen de achtergrond van de wijngaarden valt het silhouet van de Monviso-berg op aan de horizon achter het symbool van de wijnmakerij, een eeuwenoude cederboom.

In Torre Rosazza worden wijnen, land en traditie gecombineerd met techniek en ervaring. Echte ‘smaakmakers’, wijnen die emoties kunnen overbrengen. In de woorden van Walter Filiputti: ‘Onze oenologen geven elke wijn hun eigen karakteristieke en authentieke karakter.’ 

Bekijk het assortiment van Torre Rosazza

Het landgoed is gelegen op de top van een heuvel bij Poggiobello nabij Oleis di Manzano in de provincie Udine. De wijngaarden beslaan 110 ha bijna volledig terrasvormig land, verdeeld over twee grote natuurlijke amfitheaters. Bijzonder zijn de humusarme, snel doorlatende Eoceen mergel- en zandsteenbodems. Het klimaat is uitstekend voor het rijpen van met name witte druiven, dankzij de warme bries van de Adriatische Zee op slechts 30 km afstand en de Julische Alpen die de wijngaarden beschermen tegen de koude Noord-Europese winden.

Bekijk het assortiment van Poggiobello

Costa Arènte ligt op een hoogte van 250 m boven de zeespiegel, omringd door wijngaarden. 

Een ambitie gesteund door een project dat op onverbiddelijke wijze de nieuwste generatie technologie met elkaar verbindt. Een mix van vaardigheid, ambitie en tijd. Niet zomaar een glas wijn, maar een unieke ervaring, alle zintuigen omarmend en een precieze stijlkeuze!

Bekijk het assortiment van Costa Arente

Vineyards 8+ is een modern wijnhuis, gevestigd middenin het beste deel van het Prosecco-gebied. Dit wijnhuis biedt Prosecco’s in verschillende kwalificaties. De 8 is gebruikt als magisch getal. Enerzijds staat het voor oneindigheid. Anderzijds voor het aantal minuten dat het licht van de zon erover doet om de aarde te bereiken en ervoor zorgt dat de druiven voor deze wijnen zo mooi gerijpt worden.

Gebouwd in 1947 door de veelgeprezen oenoloog en architect George Venetsanos, is de wijnmakerij Venetsanos een van de oudste op het eiland. Ionna Vamkouri produceert wijnen van uitzonderlijke kwaliteit voor de wijnmakerij Venetsanos. Ze wordt algemeen erkend als een van de belangrijkste wijnmakers van Santorini. Ze kiest ervoor om al haar labels van afzonderlijke pakketten te maken, in tegenstelling tot alle andere wijnmakerijen op het eiland – Venetsanos is net zo uniek en baanbrekend als in 1947.

Bekijk het assortiment van Venetsanos Winery

Gelegen in de regio Tegea, Arcadia op de Peloponnesos, liggen de wijngaarden van het landgoed op een hoogte van 750 meter en hebben ze zandige kleigrond. De opbrengst van de wijngaarden bedraagt ​​niet meer dan 55 hl / ha. en het microklimaat van de regio kan worden gekenmerkt als continentaal met koude winters en warme, droge zomers.

Bekijk het assortiment van Ktima Tselepos

Ktima Gerovassiliou is opgericht in 1981 en ligt ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Thessaloniki. Tegenwoordig wordt er 56 hectare beplant met diverse soorten witte en rode druiven. Het klimaat van het gebied gekenmerkt zich als mediterraan met milde winters en warme tot koele zomers die zijn getemperd door de zeebries. De grond is rijk aan zeefossielen, overwegend zanderig met enkele kleisubstraten en kalkrotsen.

 

assyrtiko, malagousia, chardonnay, viognier en sauvignon blanc voor wit. De rode variëteiten zijn syrah, merlot, Grenache Rouge, Limnio, Mavroudi, Mavrotragano en andere lokale Griekse rode variëteiten.

Het klimaat van het gebied wordt gekenmerkt als mediterraan met milde winters en warme tot koele zomers die worden getemperd door de zeebries. De grond is overwegend zanderig met enkele kleisubstraten en kalkrotsen en is rijk aan zeefossielen.

Bekijk het assortiment van Ktima Gerovassiliou

Ktima Biblia Chora ligt op de zuidelijke hellingen van de berg Pangeon in Kavala, slechts 100 km ten oosten van Thessaloniki. In 1998 creëerden Vassilis Tsaktsarlis en Vangelis Gerovassiliou deze particuliere wijngaard die zich momenteel uitstrekt over 118 hectare op een hoogte van 300-420 meter. De grond is rotsachtig en kaal met kalksteen en klei en heeft een goede afwatering. De koele bries van de Egeïsche Zee en de berg Pangeon zijn sleutelfactoren bij de productie van Biblia Chora’s Premium-wijnen.

Bekijk het assortiment van Ktima Biblia Chora

Op een steenworp afstand van Florence, diep in de heuvels van Toscane, drukt Tenuta Casenuove haar charmante persoonlijkheid uit. De Chianti Classico is een gebied van wilde heuvels. De hoogte zorgt voor duidelijke verschillen tussen de dag- en nachttemperaturen. Zomers zijn warm, maar tot half juni komt het ‘s avonds bijna nooit boven 13°C. De druiven profiteren van deze omstandigheden om op een evenwichtige, harmonieuze manier te rijpen. Met elegante, zijdezachte en krachtige wijnen als resultaat.

Bekijk het assortiment van Tenuta Casenuove